Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

πρώτη φορά νονά....

 ...και αποφασίζοντας να ασχοληθώ όχι μόνο με τα της νονάς αλλά και με τη διακόσμηση της εκκλησίας γέμισα χρώματα, παιδικά χαμόγελα και τις τρελούτσικες εικόνες της Πίπης Φακιδομύτης που ήταν και το θέμα της βάφτισης.





  Ξεκινήσαμε με την πρόσκληση όπου το κείμενο προέκυψε πραγματικά από μια έμπνευσης της στιγμής προσπαθώντας να ξεφύγουμε από τα κλασικά ποιηματάκια.

 Το βιβλίο των ευχών πραγματοποιήθηκε και με τη συμβολή των κοριτσιών από τη sfragidomania (www.sfragidomania.gr) που μου έκοψαν το σκελετό για να ασχοληθώ με τη διακόσμηση. Σε κάθε σελίδα έχω κολλήσει χρωματιστό χαρτί και έχω δέσει στη μέση κορδελίτσα για να κάνει το φορεματάκι πιο χαριτωμένο.


 Το κουτί της βάφτισης είναι ξύλινο και ζωγραφισμένο στο χέρι, ο,τι πρέπει για να βάζει η μικρή μέσα τα παιχνίδια της.




Να και η λαμπάδα με πλεξούδες από γάζα πράσινη για να ταιριάζουν με τις πλεξούδες της Πίπης.


Τα μαρτυρικά είναι κολιέ, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία πάνω στο κουτί τους.


Εδώ βλέπετε το πως διακοσμήσαμε την εκκλησία. Δεν είναι κάτι υπερβολικό, έγινε όμως πολύ χαριτωμένο μέσα στην απλότητά του. Σε χόρτινα στεφάνια τύλιξα πράσινη γάζα και ριγέ κόκκινη άσπρη κορδέλα. Γύρω γύρω κρεμόντουσαν άσπρες κόκκινες κορδελίτσες και στη μέση με πετονιά αιωρείτο μια Πίπη.
Στη βάφτιση βέβαια τις εντυπώσεις κέρδισαν και τα υπέροχα παπουτσάκια του fingertips.gr και το μοναδικό σκουφάκι της Καλλιόπης (http://kalliopimangou.blogspot.gr). Αξίζει πραγματικά να μπείτε στις ιστοσελίδες τους να δείτε τη δουλειά τους.


Τέλος, το πιο πρωτότυπο μέρος στη βάφτιση ήταν οι ποδιές που φορέσαμε οι νονοί για να μη λαδωθούμε, ραμμένες από την αδελφούλα μου. 
Εγώ στη μικρούλα Ιωάννα θα ήθελα να πω ότι πολύ το διασκέδασα με όλα αυτά που έφτιαξα και της εύχομαι να είναι η ζωή της ένα ατελείωτο ταξίδι στα χρώματα και στα χαμόγελα.