Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

τα παιδιά δημιουργούν.....


Είναι ένα μικρό σχολείο. Μια αγκαλιά παιδιά και χαμογελαστοί, νέοι δάσκαλοι που παλεύουν να κρατήσουν ζωντανό το Νηπιαγωγείο και το 6/θεσιο Δημοτικό Αγίων Αποστόλων, στον Κάλαμο. Και τα καταφέρνουν καλά. Ο Δήμος Ωρωπού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος κάνει διαγωνισμό για τα Δημοτικά και τα Νήπια με θέμα "κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά" Και να τι έφτιαξαν οι μικροί καλλιτέχνες με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. 
Η πρώτη δημοτικού έφτιαξε ένα τρισδιάστατο καδράκι. Χρησιμοποίησε ένα κουτί από δημητριακά που το στόλισε με καλαμάκια αφού έκοψε ένα πλαίσιο εσωτερικό. Σε ένα χαρτόνι έφτιαξαν βυθό θάλασσας χρησιμοποιώντας αποκόμματα από εφημερίδες και περιοδικά και το κόλλησαν στο εσωτερικό του κουτιού. Στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο έφτιαξαν το ψαράκι και το στερέωσαν σε ένα χαρτονάκι για να κινείται έτσι όπως είναι κολλημένο στο βυθό. Έτσι δημιουργήθηκε ένα τρισδιάτατο καδράκι με κινούμενα στοιχεία!

 
 Στη συνέχεια έφτιαξαν μια υδρόγειο χρησιμοποιώντας ένα μπαλόνι και ντύνοντάς το με εφημερίδες. Θάλασσα και ηπειροι ολοκλήρωσαν την εικόνα και να η γη να ξεφυτρώνει μέσα από ένα λουλούδι φτιαγμένο από πλαστικό μπουκάλι και χαρτιά. Όλη η σύνθεση τοποθετήθηκε σε μια χαρτονένια βάση και προστέθηκε και ένα μικρότερο λουλούδι φτιαγμένο από το πάνω μέρος ενός πλαστικού μπουκαλιού και αυτό. Δεν είναι πολύ όμορφο; Και κυρίως έχει ένα υπέροχο μήνυμα για τη φύση και τον πλανήτη μας.


Το νηπιαγωγείο τώρα έφτιαξε μια υπέροχη μακέτα... την πόλη της ανακύκλωσης. Ένα μικρό χωριό όπου τα σπίτια είναι φτιαγμένα από ρολά υγείας και έχουν επενδυθεί με χρωματιστά χαρτόνια, τηλεκάρτες και καλαμάκια. Για λιμνούλα ένα κουτί από τυράκια με μπλε ζελατίνη, λουλούδια από πλαστικά καπάκια και κοτσάνια από φελούς, μύλοι από ρολά υγείας και χαρτόνι, διάσπαρτες φιγούρες από παιχνίδια, ανθρωπάκια από καπάκια.... Είναι πολύ όμορφο και χαρούμενο.


Καλή επιτυχία..... αν και επιτυχία είναι από μόνη της η δημιουργία...